El municipi augmenta les xifres de recollida de fracció orgànica durant el primer dia de funcionament del nou servei porta a porta al nucli de Dosrius

L’Ajuntament agraeix la col·laboració dels veïns i veïnes en l’inici del nou servei de recollida de residus al nucli de DosriusTota la informació, el calendari i les restes que corresponen a cada fracció es poden consultar a través del nou web www.dosriusresidus.cat.

Dilluns 19 de febrer va entrar en funcionament el nou servei de recollida de residus porta a porta al nucli de Dosrius. L’alcalde de Dosrius, Marc Bosch; la regidora de Serveis Generals, Judith Coll; i representants del Consell Comarcal del Maresme van acompanyar als professionals de l’empresa Residus del Maresme Societat Limitada (RESMAR) –encarregada de la recollida de residus al municipi- en el primer dia de vigència del nou model per tal de conèixer de prop el funcionament del nou servei.

Dosrius augmenta les xifres de recollida de fracció orgànica

Durant la primera jornada de funcionament del nou servei de recollida porta a porta es van recollir en un sol dia un total de 420 kg. de fracció orgànica; mentre que abans de la posada en marxa del nou servei la mitjana de recollida era de 477 kg./mes. A més, tan sols es va realitzar una recollida de residus impropis en tres habitatges. Finalment, en cada bujol buidat es va dipositar un nou paquet de bosses. A més, l’Ajuntament recorda que totes aquelles persones que en requereixin poden adquirir bosses de resta orgànica al consistori de forma gratuïta i fins a esgotar les existències.

Judith Coll valora molt positivament les xifres, encoratja la ciutadania a seguir apostant per aquest  model  i assegura que “la transició d’un model a un altre mai és fàcil. Al principi pot generar dubtes o, fins i tot, algunes incomoditats. Però els beneficis del nou model tant per al poble com per a les persones són realment importants i ben palpables des d’un bon principi”. En la mateixa línia, Marc Bosch agraeix als veïns i veïnes la seva col·laboració i avança que “aquestes xifres consoliden l’aposta decidida que aquest equip de govern ha fet per aquest nou model i demostren el grau d’implicació que té la nostra ciutadania per fer de Dosrius un poble més sostenible”.

En què consisteix la recollida porta a porta?

La recollida selectiva porta a porta (PAP) consisteix en deixar els residus –prèviament separats a casa- davant de la porta de casa, en els dies i hores determinats per a cada tipus de fracció, per tal que siguin recollits pel servei municipal de recollida. Amb aquest nou servei, el consistori té com a objectiu millorar les dades de reciclatge al municipi i de recollida selectivaoptimitzar el servei que es presta als ciutadans; abaratir els costos de la recollida; i combatre de forma efectiva els abocaments il·legals de residus, restes vegetals i voluminosos a la via pública.

Retirada progressiva dels contenidors de la via pública del nucli de Dosrius

En paral·lel a l’entrada en funcionament del nou servei de recollida de residus porta a porta, l’Ajuntament ha procedit al llarg dels darrers dies a la retirada de tots els contenidors de fracció orgànica, rebuig, recollida selectiva i poda ubicats al nucli de Dosrius i els contenidors de poda de Canyamars i de Can Massuet El Far.

L’Ajuntament posa a disposició un nou servei de recollida de la fracció de poda

Tots aquells veïns i veïnes que ho requereixin poden obtenir bosses per a la recollida de la fracció de poda a la parada informativa fixa ubicada a l’interior de l’Ajuntament de Dosrius, on també s’ofereix informació al voltant del nou servei de recollida de residus. Properament, a més, també es podran recollir les bosses als comerços del municipi.

Aquestes bosses són imprescindibles per fer ús del nou servei de recollida de restes de jardí porta a porta. Per sol·licitar la recollida (es recolliran un màxim de sis bosses de 100 litres per habitatge), que es durà a terme els dimarts i divendres, cal trucar prèviament als telèfons 93 799 62 80 o 681 22 95 54. Aquest sistema de recollida és molt més còmode per a la ciutadania a la vegada que assegura una millor gestió d’aquest tipus de residus.

2 thoughts on “El municipi augmenta les xifres de recollida de fracció orgànica durant el primer dia de funcionament del nou servei porta a porta al nucli de Dosrius

  1. Hola bon dia ahí a la nit tocaba la recollida de envasos i vaig deixar una caixa de porespan i no la han recollit, tinc entes que el porespan va amb envasos i a la nota em diu que no era el dia em podriau dir a on l’haig de llençar

    1. Bon dia Vicki. Les caixes de porespan de tamany industrial, aquelles que venen als embolcalls grans, no son considerades envàs ja que normalment son proteccions. Caldria que ho dipositéssi a la fracció resta i per tant treure-ho el diumenge.

Comments are closed.