Dosrius disposa cada dilluns d’un servei gratuït de recollida porta a porta de materials voluminosos

Per fer-ne ús, només cal trucar prèviament al 93 799 62 80 o al 68 122 95 54. Els veïns i veïnes també poden fer ús de la Deixalleria d’Argentona per dipositar els seus mobles o voluminosos.

Des de fa diversos anys, l’Ajuntament ofereix la possibilitat als veïns i veïnes de tot el municipi de sol·licitar gratuïtament la recollida als domicilis de materials voluminosos. Amb aquesta mesura, el consistori pretén facilitar a la ciutadania la recollida d’aquestes restes sense necessitat de desplaçar-se i combatre de forma efectiva els abocament improcedents de deixalles a la via pública.

Com puc sol·licitar la recollida?

Per sol·licitar la recollida de mobles i/o voluminosos només cal trucar prèviament als telèfons 93 799 62 80 o 681 22 95 54 de dilluns a divendres (de 08 h. a 16 h.). Un cop sol·licitat el servei, la recollida als domicilis es durà a terme setmanalment els dilluns al matí. En aquets sentit, quan es concerta la recollida per telèfon, s’acorda el punt de recollida, que normalment sol ser a la porta de l’habitatge.

Quan puc treure els voluminosos al carrer?

Un cop concertada la recollida, els mobles i/o voluminosos a recollir es poden treure al carrer a partir del diumenge a la tarda fins al dilluns a les 7 del matí. Només es recollirà un màxim d’1 m3, que és l’equivalent a un sofà de tres places. Així, en cas que es treguin a la porta més mobles o voluminosos dels acordats en la trucada, no es recolliran. Caldrà tornar a entrar-ho a dins l’habitatge i concertar una nova recollida. Per a més informació sobre la recollida podeu consultar el següent enllaç.

La Deixalleria d’Argentona, alternativa a la recollida porta a porta

L’Ajuntament recorda als veïns i veïnes que també poden utilitzar la deixalleria d’Argentona, de dilluns a diumenge, per dipositar mobles i/o voluminosos. Des del 6 de maig, a més, la deixalleria ha ampliat el seu horari i obre els diumenges a la tarda, de 16 h. a 20 h., a més dels festius, de 10 h. a 14 h. i de 16 h. a 20 h, – a excepció dels festius oficials-.

Abocaments improcedents amb un elevat cost econòmic per a les arques públiques

Des de principis d’any, s’han recollit a través del porta a porta de voluminosos un total de 26.970 kg de voluminosos mitjançant 238 trucades ciutadanes. Amb tot, durant aquests primers mesos de 2018 també s’han realitzat 124 recollides no programades en àrees de contenidors i al seu entorn. Aquest tipus d’abocaments improcedents generen un important greuge en el servei i repercuteixen directament en el bon funcionament d’aquest. A més, la recollida d’aquests abocaments produeix un sobrecost del servei que acaba repercutint directament en la taxa de recollida de residus que paguen els veïns i veïnes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *