Tot a punt per al desplegament del nou servei d’àrees completes de contenidors a Can Massuet del Far i Canyamars

L’Ajuntament convida els veïns i veïnes a participar de quatre xerrades informatives obertes a tota la població on s’explicaran els detalls i els objectius del nou model que entrarà en funcionament a partir del 18 de juny. El consistori, a més, habilitarà diferents punts d’informació  arreu del municipi.

Complerts els primers quatre mesos de vigència del nou servei de recollida de residus porta a porta al nucli de Dosrius, amb un balanç molt satisfactori per part del consistori gràcies a les xifres assolides, lAjuntament dóna una passa més per donar compliment a un dels projectes més estratègics del mandat en termes de sostenibilitat i d’aposta per nous models d’optimització del serveis.

Així, a partir del 18 de juny es posarà en marxa el nou model de recollida i gestió de residus urbans als nuclis de Can Massuet del Far i Canyamars, donant compliment a l’Ordenança municipal de recollida de residus i al conveni signat amb el Consell Comarcal del Maresme. En aquest sentit, la campanya informativa i la implementació del nou servei compten amb la implicació directa del Consell Comarcal del Maresme i del Consorci per al tractament de residus sòlids urbans del Maresme amb l’objectiu de convertir aquesta proposta en un model de referència arreu de la comarca en la recollida i gestió dels residus.

El nou servei preveu la implementació de 35 noves àrees completes de contenidors –totes elles amb els cinc contenidors (orgànica, envasos, paper i cartró, vidre i resta)- a Can Massuet del Far i Canyamars amb l’objectiu de millorar les dades de reciclatge i de recollida selectiva, optimitzar el servei que es presta als ciutadans, abaratir els costos de la recollida i combatre de forma efectiva els abocaments il·legals de residus, restes vegetals i voluminosos a la via pública.

Sessions explicatives i punts d’informació sobre les àrees completes de contenidors de Can Massuet i Canyamars

Amb el propòsit d’implicar la ciutadania i presentar i donar a conèixer el nou model de recollida de residus, l’Ajuntament convida tots els veïns i veïnes a participar al llarg de les properes setmanes de quatre xerrades informatives obertes a tota la població.

La primera d’elles tindrà lloc dissabte 2 de juny (18 h.) al Casal del Far; i la segona, diumenge dia 3 (11 h.) al Casal de les Cotxeres. I les darreres dues sessions se celebraran dissabte 9 de juny (18 h. – Casal de les Cotxeres) i diumenge dia 10 (11 h. – Casal del Far).

Durant les trobades s’explicarà als assistents totes les característiques de nou model, entre elles la ubicació de les àrees o el tancament dels contenidors de les fraccions d’orgànica, rebuig i envasos; que requeriran d’una targeta personal i intransferible imprescindible per a poder obrir els contenidors i que es podrà adquirir gratuïtament a l’Ajuntament a partir del 2 de juny presentant el rebut de l’IBI. Per tot plegat, el consistori recomana als assistents a les trobades que presentin els seus rebuts de l’IBI durant les sessions per tal d’identificar amb claredat els seus habitatges.

Mentrestant, l’Ajuntament avança que el tancament dels contenidors de les fraccions d’orgànica, rebuig i envasos possibilitarà a mig termini la reformulació de la taxa de residus municipal amb l’objectiu d’adaptar-la i personalitzar-la segons la generació de residus i el reciclatge que dugui a terme cada ciutadà.

En paral·lel, el consistori també habilitarà punts d’informació a l’Ajuntament del 4 al 15 de juny (de dilluns a divendres, de 09 h. a 14 h.; i els dijous, de 17:30 h. a 19 h.); al Casal del Far (dissabte 16 de juny, de 10 h. a 14 h.); al Casal de les Cotxeres (diumenge 17 de juny, de 10 h. a 14 h.); i a l’Ecofira.

Tota la informació es pot consultar a través del següent enllaç.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *