Dilluns 18 de juny entrarà en funcionament el nou servei d’àrees completes de contenidors a Can Massuet del Far i Canyamars

Aquell mateix dia s’habilitaran els nous contenidors a les 33 àrees completes establertes. Fins al 25 de juny, però, no es previst que s’iniciï el canvi dels contenidors que van amb tancament (orgànica, rebuig i envasos) amb l’objectiu que tots els veïns i veïnes que ho requereixin puguin adquirir de forma gratuïta les seves targetes a les oficines municipals.

Dilluns 18 de juny entrarà en funcionament el nou servei d’àrees completes de contenidors amb l’habilitació de 33 noves àrees completes de contenidors –totes elles amb els cinc contenidors (orgànica, envasos, paper i cartró, vidre i resta)- Can Massuet del Far i Canyamars

Amb aquest nou servei –que se suma al model de recollida porta a porta al nucli de Dosrius- el consistori té com a objectiu millorar les dades de reciclatge i de recollida selectivaoptimitzar el servei que es presta als ciutadans, abaratir els costos de la recollida i combatre de forma efectiva els abocaments il·legals de residus, restes vegetals i voluminosos a la via pública.

Tota la informació sobre el funcionament dels contenidors, el calendari de recollida  i la ubicació de les àrees de contenidorses poden consultar a través del web www.dosriusresidus.cat.

Els veïns i veïnes encara poden sol·licitar les targetes d’ús dels contenidors

Una de les principals novetats associades al nou model és el tancament de la tapa dels contenidors de les fraccions d’orgànica, rebuig i envasos, que a partir d’aquest mes de juny només podran ser oberts mitjançant una targeta personal i intransferible que els veïns i veïnes de Can Massuet del Far i de Canyamars poden recollir gratuïtament a les oficines municipals presentant el rebut de l’IBI on hi consti la referència cadastral. Amb tot, fins al 25 de juny no es durà a terme el desplegament dels contenidors amb tancament amb l’objectiu que totes les persones que ho requereixin puguin sol·licitar la targeta.

Aquest sistema permetrà conèixer a l’Ajuntament l’ús que fa cada habitatge de cadascun dels contenidors i, a mig termini, poder aplicar una taxa més justa que repercuteixi l’aportació real que fa cada família. L’objectiu principal, doncs, és augmentar els percentatges de recollida selectiva -sobretot de l’orgànica- i evitar malbaratar recursos i pagar les penalitzacions econòmiques per no reciclar.

Què he de fer si no puc obrir algun contenidor?

Cada un dels contenidors té un codi concret en un adhesiu al frontal. Per avisar d’una incidència cal notificar-ho mitjançant diverses vies:

  • Enviant un correu electrònic a incidencies@resmar.com, indicant el número de contenidor que té la incidència.
  • Trucant al telèfon 93 799 62 80 i indicant el número de contenidor i l la incidència.
  • Enviant un missatge de WhatsApp al 681 22 95 54 indicant el número de contenidor i la incidència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *