L’Ajuntament elabora un protocol de detecció i resolució dels abocaments a la via pública

El consistori ha dut a terme els darrers dies noves tasques de neteja en diferents àrees de contenidors del municipi per tal de retirar els materials i garantir la seguretat i el benestar dels veïns i veïnes.

L’Ajuntament de Dosrius adopta noves mesures amb l’objectiu de prevenir i combatre de forma eficaç l’augment d’abocaments improcedents de residus a la via pública detectat al llarg de les darreres setmanes.

Així, amb la col·laboració de l’empresa Residus del Maresme Societat Limitada (RESMAR) –encarregada de la recollida de residus al municipi- el consistori ha elaborat un nou protocol que permetrà detectar els abocaments improcedents a les àrees de contenidors i resoldre’n la seva neteja. Judith Coll, regidora de Serveis Generals, explica que “els abocaments de residus suposen un perjudici molt important per a la ciutadania, per a la imatge de la vila i per a la seguretat i el benestar dels veïns i veïnes i generen un sobrecost innecessari del servei”.

Coll, a més, fa una crida a la col·laboració ciutadana, avança que “des de l’Ajuntament som plenament conscients d’aquesta realitat”, i assegura que “treballem diàriament sobre el terreny per eradicar aquestes pràctiques negligents i per dotar als nostres veïns i veïnes d’eines i recursos que facilitin la seva tasca”.

L’Ajuntament obrirà expedients sancionadors als responsables d’abocaments descontrolats

En paral·lel a l’elaboració del protocol de detecció i resolució dels abocaments, el consistori també ha endegat una campanya tal de detectar als responsables d’abocaments descontrolats a la via pública i sancionar aquelles pràctiques negligents.

En aquest sentit, l’Ajuntament recorda que els veïns i veïnes disposen cada dilluns d’un servei gratuït de recollida porta a porta de materials voluminosos. Per fer-ne ús, només cal trucar prèviament al 93 799 62 80 o al 68 122 95 54. La ciutadania també pot fer ús de la Deixalleria d’Argentona per dipositar els seus mobles o voluminosos.

Noves tasques de neteja a la via pública

Al llarg dels darrers dies, el consistori ha actuat a les àrees de contenidors de l’avinguda Dosrius, els carrers Major, Tarragona i Mataró, la Ronda del Mar, el Sot de l’Arca i Can Rimbles per retirar els abocaments improcedents. Els treballs han tingut un cost aproximat de 550€ i s’ha dut a terme la retirada d’un total de 3.560 kg. de brossa que s’ha traslladat a la planta de tractament de residus del Maresme. Amb tot, al llarg dels propers dies és previst que es duguin a terme noves tasques de neteja a les diferents àrees.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *