L’Ajuntament mantindrà el 2019 l’actual taxa de residus municipal

La implementació del nou model de recollida de residus ha permès evitar la previsió d’increment del 15% de la taxa pel proper any. 

Complert més de mig any des  de l’inici del nou servei de recollida de residus porta a porta al nucli de Dosrius i tres mesos després del desplegament de les àrees completes de contenidors a Canyamars i Can Massuet del Far, els resultats i les dades refermen l’aposta de l’Ajuntament per implementar al municipi aquest nou sistema de recollida, que té com a objectius millorar les dades de reciclatge i de recollida selectiva, optimitzar el servei que es presta als ciutadans, abaratir els costos de la recollida i combatre de forma efectiva els abocaments il·legals a la via pública.

En aquest sentit, la implantació del nou sistema ha comportat la reducció de la fracció de resta d’un 84% a un 52%, disminuint per tant un 32% del total dels residus. A més, també ha permès al consistori situar en 693.751,81€ la previsió del cost de gestió dels residus municipals per a l’exercici 2019; calcant, així, el balanç d’ingressos i despeses de l’actual curs 2018. Fet que implicarà la congelació de l’actual taxa de residus municipal que els veïns i veïnes afronten per a poder finançar la gestió municipal dels residus.

Judith Coll, regidora de Serveis Generals, agraeix a la ciutadania “el seu compromís, col·laboració i comprensió, des del primer dia, en l’adopció del nou model” i incideix en la necessitat de “coresponsabilitzar-nos, administració i ciutadania, en la incorporació de nous hàbits sobre el reciclatge que són vitals per garantir la sostenibilitat i el creixement del municipi”.

Coll, a més, avança que la implementació del nou model de recollida de residus també ens ha permès evitar pel proper exercici la previsió d’increment del 15% de la taxa de residus municipal. Fet que no hauria estat possible mantenint l’anterior model de gestió de residus, ja que els costos de tractament haguessin estat molt més elevats i els ingressos molt més baixos”.

Què inclou la taxa?

L’import de la taxa de residus inclou d’una banda, en el capítol de despeses, el cost de la recollida de residus porta a porta i a les àrees de contenidors; el tractament de la fracció de rebuig al Centre de Valorització de Residus de Mataró, de la fracció d’orgànica a la planta de compostatge, de la fracció d’envasos, vidre i paper a les respectives plantes de tractament, i de les restes de jardí a la planta especialitzada de compostatge de Cabrils. Al mateix temps, en el capítol de despeses també s’hi inclouen els costos de la recollida dels abocaments il·legals a la via publica; així com la quota destinada al Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme.

Finalment, a l’apartat d’ingressos destaca la venda dels materials recuperats als contenidors de recollida selectiva (paper, envasos i vidre), el retorn del cànon de la fracció d’orgànica atorgat per l’Agència de Residus de Catalunya així com l’aportació de 8.000€ de la Diputació de Barcelona per a la recollida i tractament dels residus  que realitza l’Ajuntament de l’àrea del Corredor del Montnegre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *