L’Ajuntament ofereix bonificacions de fins al 20% en la taxa de residus

El consistori posa a disposició dels veïns i veïnes bonificacions per l’aportació de restes de jardí a la deixalleria i/o per fer compostatge domèstic.

Amb l’objectiu de conscienciar el conjunt de la ciutadania sobre la importància mediambiental i de seguretat d’una gestió correcta i sostenible dels residus i fomentar la recollida selectiva, l’Ajuntament de Dosrius recompensa els veïns i veïnes que facin compostatge domèstic i/o aportin restes de poda a la deixalleria.

Reducció de la taxa per compostatge

La poden sol·licitar tots aquells contribuents integrats dins de la xarxa de compostatge domèstic reconeguda per l’Ajuntament per a l’exercici següent a aquell en què es realitza el compostatge -prèvia inspecció municipal-. 

Per a ser beneficiari de la bonificació caldrà haver realitzat compostatge durant tot l’any i presentar una instancia amb registre d’entrada amb data límit el 31 de desembre de 2018.

Reducció de la taxa per aportació de restes de jardí a la deixalleria

Per poder optar a aquesta bonificació cal realitzar un mínim de sis aportacions de restes vegetals a la deixalleria presentar una justificació d’un gestor privat per a la gestió d’aquests residus. Els serveis tècnics valoraran el tipus de vegetació de la parcel·la per tal de considerar si és acceptable la quantitat aportada.

Per tal de sol·licitar la bonificació es requereix presentar una instancia amb registre d’entrada i data límit el 31 de desembre de 2018 i els rebuts de la deixalleria o del gestor extern per justificar-ne la gestió. L’Ajuntament recorda que es consideren residus verds o vegetals no assimilables a brossa orgànica les següents restes:

  • Branques i restes llenyoses
  • Troncs i soques
  • Gespa
  • Pinassa o fullaraca en grans quantitats

Per a més informació podeu consultar el web www.dosriusresidus.cat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *