El nou model de recollida de residus es consolida a Dosrius, Can Massuet del Far i Canyamars durant el 2018

El Ple de l’Ajuntament ha aprovat una addenda amb el Consell Comarcal del Maresme per valor de 107.726€ amb l’objectiu d’establir diverses millores en el servei que es presta als veïns i veïnes dels tres nuclis.

L’Ajuntament de Dosrius ha fet públiques aquesta setmana les principals xifres de balanç transcorregut el primer any d’implementació al nucli de Dosrius del nou model de recollida de residus porta a porta i un cop complerts nou mesos des de l’habilitació del nou sistema d’àrees completes de contenidors a Can Massuet del Far i Canyamars.

Entre les dades més significatives des de l’inici del nou servei al municipi hi ha una reducció notable en la recollida de la fracció de resta. Així, si abans de la prestació del nou model, l’any 2017 la fracció de rebuig va representar un total del 81% de la recollida total; durant el 2018 i en aquest inici d’any la xifra ha disminuït fins al 64%. En paral·lel, ha augmentat la recollida selectiva tant de la fracció orgànica (del 10% al 17%), paper (del 3% al 5%), vidre (del 3% al 6%) i els envasos (del 3% al 8%).

Judith Coll, regidora de Serveis Generals, es mostra optimista amb les xifres assolides i recalca que “si bé hem de millorar alguns aspectes concrets del servei i encara hem de recórrer molt camí en matèria de foment del reciclatge i eradicació d’abocament de residus a la via pública, els resultats evidencien que estem fent bé la feina i que ens trobem en la línia correcta per aconseguir fer, entre tots, el municipi sostenible que desitgem”. En aquesta línia, Coll afegeix que “cal seguir perseverant amb aquest compromís i agrair i posar en valor la implicació que els veïns i veïnes han demostrat de forma generalitzada des d’un bon principi”.

Pel que fa als diferents nuclis, a Dosrius el primer any del model de recollida de residus porta a porta s’ha saldat amb un creixement exponencial de la recollida de fracció orgànica; que en aquests moments ja representa el 44% del total. La resta ha disminuït percentualment fins als 23 punts; mentre que els envasos (15%), el paper (11%) i el vidre (7%) també han millorat significativament les seves xifres des del 2017.

Mentrestant, a Can Massuet del Far i a Canyamars la fracció de rebuig ha descendit fins al 60% des de l’habilitació de les àrees completes de contenidors el juliol de 2018. D’altra banda, la recollida selectiva –amb la fracció orgànica al capdavant (17%)- ja representa actualment el 40% de la recollida total de residus a ambdós nuclis.

L’Ajuntament garanteix millores progressives en la prestació del servei

El Ple municipal de l’Ajuntament de Dosrius va aprovar el 28 de febrer, en sessió plenària, una addenda al conveni signat amb el Consell Comarcal del Maresme per tal d’implementar un plec de millores al servei de recollida de residus per valor de 107.726€.

Així, entre els arranjaments establerts hi ha el manteniment del tancaments dels contenidors d’orgànica, resta i envasos, l’increment d’una recollida més a la setmana de fracció vegetal, un servei porta a porta comercial a Can Massuet del Far i Canyamars, l’habilitació de dues noves àrees de contenidors a les costes d’en Guinart i a la zona de can Rimbles), l’increment del repàs de les àrees de contenidors de quatre a set dies a la setmana i la instal·lació de dos nous contenidors de rebuig especials per acumular la recollida de bolquers que es fa amb el porta a porta.

L’increment d’aquests serveis es finançarà amb els retorns de la venda de les fracció de paper, cartró, envasos i orgànica. Mentrestant, també és previst que es destini una partida de 23.000€ per a l’impuls de campanyes de sensibilització al municipi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *