La recollida selectiva a Can Massuet del Far i Canyamars ja representa el 51% de la recollida total de residus

Durant el primer any de funcionament del nou model d’àrees completes de contenidors també s’ha reduït en un 15% la generació de residus respecte l’any 2017 i han augmentat el nombre d’aportacions a la Deixalleria.

El pròxim mes de juny es complirà el primer any de vigència del nou servei d’àrees completes de contenidors als nuclis de Can Massuet del Far i Canyamars. En aquest sentit, l’Ajuntament de Dosrius fa un balanç molt satisfactori dels primers mesos d’implementació del nou model a partir de les xifres recopilades al llarg de les darreres setmanes.

Així, durant els 12 mesos de funcionament del sistema la recollida selectiva a Can Massuet del Far i Canyamars ha crescut fins al 51%; mentre que en el global del municipi, la xifra se situa a l’entorn del 58%. D’altra banda, també destaca el fet que la generació de tones de residus respecte l’any 2017 ha disminuït en un 15%; mentre que les aportacions a la Deixalleria han passat de les 300 tones el 2017 a les 450 tones durant el 2018. Aquestes són dades facilitades pel Consell Comarcal del Maresme, qui té delegada la competència en la recollida de residus a Dosrius.

Un altre dels beneficis directes associats a la implementació del nou model de recollida de residus ha estat la disminució progressiva i pràcticament definitiva dels episodis d’abocaments improcedents a les àrees de contenidors. Amb tot, des del consistori s’apunta que les reparacions dels tancaments dels contenidors que s’han hagut de dur a terme per solucionar els atacs vandàlics han suposat un cost per a les arques públiques de 10.000€.

El consistori aposta per la millora i l’adaptació del servei de recollida de restes de jardí

En paral·lel, aquest mes de maig s’habilitarà un tercer dia de recollida de les restes de jardí a tots aquells domicilis que, prèviament, hagin concertat el servei telefònicament. Entre les restes de jardí que es poden recollir hi ha la gespa, la pinassa i altra fullaraca seca, herbes i flors; els residus verds s’han de dipositar en bosses específiques de 100 litres; i com a màxim es poden treure fins a sis bosses per habitatge i dia de recollida.

Finalment, al llarg de les properes setmanes també és previst que es posi en marxa una campanya d’enquestes ciutadanes obertes a tota la població amb l’objectiu de recollir propostes veïnals per a la millora del servei.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *